Fursecuri de ciocolată amăruie şi Original Digestive
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: aproximativ 40 minute
Timp de coacere şi răcire: 4 ore
BAZA
150g de biscuiţi Original Digestive, 100g de unt
GANACHE
30g de unt, 250g de ciocolată amăruie (70%) răzuită, 200ml de frişcă
GLAZURA
250g de ciocolată albă
1. Topiţi untul şi pisaţi biscuiţii Mc Vitie’s Original Digestive, amestecaţi ingredientele până când compoziţia devine omogenă, după care întindeţi într-o tavă nivelând bine.
2. Într-o tigaie topiţi frişca împreună cu untul şi aduceţi aproape până la punctul de fierbere.
3. Luaţi tigaia de pe foc şi puneţi ciocolata răzuită, amestecând cu un tel până se topeşte şi se răceşte compoziţia.
4. Puneţi tigaia într-un recipient cu marginile înalte în care aţi pus apă şi gheaţă.
5. Se bate cu telul sau cu mixerul, până devine cremoasă, densă şi solidă.
6. Când este gata, se varsă în tavă peste biscuiţi şi se pune în congelator pentru cel puţin 3 ore.
7. Se scoate din tavă, se taie cubuleţe, se împunge cu un beţişor de lemn şi se scufundă în ciocolata topită (nu prea caldă).
8. Se pune în frigider să se răcească, după care se serveşte.